1. FAQ

Wat is bionische reinigingstechnologie?
De Hizero gebruikt bionische technologie om alle harde vloeren te reinigen. Veegt vuil op, dweilt met water, droogt overtollig water en reinigt de rol en de binnenkant in modus 2.

Hizero is geen stofzuiger en geen stoommop. Het gebruikt bionische technologie om de kunststof roller mechanisch langzaam over de vloer te bewegen terwijl het vuil opneemt en tegelijkertijd uw vloer dweilt.

Terwijl de Hizero over uw vloer beweegt wordt al het vuil opgeraapt door de natte roller terwijl vloeistoffen tegelijkertijd worden geabsorbeerd. De natte roller dweilt eveneens het oppervlak waardoor al het vuil verdwijnt. De exclusieve technologie scheidt het vaste vuil van het vloeibare vuil voor eenvoudige reiniging.

video1
Video afspelen over video1

Droogt de Hizero mijn vloer terwijl hij veegt en dweilt?
Het apparaat droogt niet voor 100%, maar laat geen strepen of overtollig water op uw vloer achter.

Welke oppervlakken kan de Hizero reinigen?
Tegels, Hout, Parket, Laminaat, Vinyl, Beton, Kurk.

Kan ik de Hizero Bionische Reiniger gebruiken op mijn houten vloer?
Ja, het is 100% veilig aangezien het apparaat slechts een minimale hoeveelheid water gebruikt en onze polymeerrol zacht en absorberend is. Uw vloer wordt dus niet alleen beschermt tegen overtollig water, maar ook tegen agressieve schoonmaakmiddelen.

Hoelang gaat de accu mee?
De levensduur van de accu is bij regelmatig gebruik ongeveer 60 minuten. De accu dient 4 uur lang ononderbroken opgeladen te worden voor gebruik. Het lichtje van de accu knippert in het rood tijdens het opladen en zal bij een volledig opgeladen accu veranderen in blauw.

Welke vloeroppervlakken zijn geschikt voor de Hizero?
De Hizero is ontworpen alle verzegelde harde vloeren die waterbestendig zijn. Tegels, marmer, graniet, laminaat, vinyl, hout, parket, zwevende en hybride vloeren. De Hizero werkt alleen effectief als de vloeren relatief vlak zijn. Als de vloer waterbestendig is, werkt het op uw vloer.

*Geen vloerbedekking of tapijt.

Hoeveel waterreservoirs heeft de Hizero en waarom?
De Hizero beschikt over twee reservoirs, een reservoir voor schoon water en een reservoir voor vuil water. Het reservoir voor schoon water heeft een inhoud van 500ml, dit moet genoeg zijn om 50m² vloer te reinigen als u het apparaat stapvoets gebruikt. Het reservoir voor vuil water heeft een inhoud van 600ml. Het schone water mengt nooit met het vuile water, uw vloeren worden dus altijd gereinigd met schoon water.

Wat kan de Hizero schoonmaken en wat moet ik vermijden?
Hizero is een alles-in-een reiniger die ontworpen is voor de reiniging van alle verzegelde harde vloeren die relatief plat zijn.

Hizero is niet ontworpen voor het volgende schoonmaakwerk:

• Dierlijke of menselijke uitscheidingen zoals urine, braaksel of uitwerpselen.

• Een grote volumineuze rotzooi zoals een vol bord spaghetti of een gebroken sausfles.

• Voor het gebruik van de Hizero moet een grote rotzooi eerst met keukenrol worden opgeruimd.

• Vermijd gebroken glas, dit kan de roller beschadigen.

Wat is het bereik van de Hizero?
De Hizero bionische dweil is ontworpen als een allround reiniger voor harde vloeren, het kan 100m² reinigen in ongeveer 8-10 minuten met maar een bijvulling van het waterreservoir. Geschikt voor plaatselijke reiniging of het hele huis.

Hoe connecteer ik de steel aan het lichaam?
Verzeker u ervan dat de steel juist geplaatst is, duw ze samen en draai de schroef vast met een schroevendraaier met platte kop.

video2
Video afspelen over video2

Hoe installeer ik de roller voor de eerste keer?
De polymeerrol arriveert rechtstreeks van de fabriek en is nog hard. De roller moet ongeveer 3-5 minuten in warm water ondergedompeld blijven om zacht te worden. Let op: Om de roller compleet te verzachten en geen harde plekjes over het hoofd te zien moet u de roller regelmatig masseren.

Video afspelen over video3

Hoe installeer ik de accu en monteer ik het oplaadstation?
Als de steel aan het apparaat zit kunt u de accu in de opening net onder de steel installeren. U heeft een muntje of schroevendraaier met platte kop nodig.

Om het oplaadstation te monteren steekt u het verticale deel in de basis en sluit deze aan op de stroomadapter.

Hoe kan ik het apparaat transporteren?
Eenmaal gemonteerd kan de Hizero op twee verschillende manieren getransporteerd worden. Kantel hem op de achterwielen en rij hem over de vloer of steek u hand in de holte net boven de batterij en til het apparaat op, hij weegt slechts 3,9 kg.

Moet ik de reinigingsroller verwijderen voor het opladen?
De Hizero kan volledig gemonteerd op het laadstation worden geplaatst. Let op, u moet het apparaat optillen en op de twee pinnen van het laadstation plaatsen. Deze twee pinnen moeten stevig in de holtes aan de achterkant van de Hizero worden geplaatst.

Waarom laadt mijn Hizero niet op?
Zorg ervoor dat de voedingsadapter correct geïnstalleerd is en verbonden is met het laadstation en een stopcontact. Zorg ervoor dat het Hizero-apparaat “verzonken” op het oplaadstation staat en dat de pennen stevig in de holtes op het apparaat zijn gestoken.

Verwijder en herinstalleer de accu en zorg ervoor dat deze recht zit en niet uitsteekt aan de zijkanten. Controleer of de schroef goed maar niet te strak aangedraaid is. Trek de handgreep uit elkaar en sluit opnieuw aan, verwijder de schroef van de steel, trek uit elkaar en sluit opnieuw aan.

video4
Video afspelen over video4

Hoelang moet mijn Hizero opladen?
Laad het apparaat 4 uur op voor u het gebruikt. Het lichtje van de accu knippert in het rood tijdens het opladen en zal bij een volledig opgeladen accu veranderen in blauw.

Gelieve het apparaat ononderbroken op het laadstation te laten staan. Het is geen probleem de stroom continue aan te laten staan.

Wat is de juiste manier om mijn Hizero te gebruiken?
De Hizero-reinigingskop beweegt vanzelf naar voren zodra de stroom ingeschakeld wordt. U kunt het apparaat in normaal looptempo naar voren en naar achteren duwen. Tijdens de voorwaartse beweging neemt het apparaat vuil op en dweilt tegelijkertijd. Tijdens de achterwaartse beweging dweilt het apparaat alleen (neemt achterwaarts geen vuil op). U moet het apparaat dus naar voren bewegen om vuil op te nemen, maar het dweilt in beide richtingen.

 

video5
Video afspelen over video5

Waarom blijft er overtollig water op de vloer achter of zit er water in de afvalbak?
Bij een nieuw apparaat is de meest voor de hand liggende oorzaak dat de polymeerrol niet volledig nat en zacht is, bekijk de video hieronder. De polymeerrol kan uitdrogen als u het apparaat niet dagelijks gebruikt, verwijder de roller en week deze in warm water om hem voor gebruik te verzachten.

video6
Video afspelen over video6

Moet ik de wegwerp afvalbakjes gebruiken?
Het gebruik van de doorzichtige plastic wegwerp afvalbakjes is optioneel. Ze zijn ontworpen om na elk gebruik te worden weggegooid. Anderzijds kunt u gebruik maken van het groene afvalbakje dat u na elk gebruik kunt reinigen. Om ervoor te zorgen dat geurtjes wegblijven dient u het afvalbakje na elk gebruik te legen en te wassen. Vergeet ook niet na elk gebruik het reservoir voor vuil water te verwijderen en te reinigen.

video7
Video afspelen over video7

Moet de roller voor elk gebruik geweekt worden?
Als de kunststof roller nog nat is kunt u hem zo gebruiken. Gelieve de roller te verwijderen en opnieuw te weken volgens de instructies als de roller uitgedroogd is.

Als de roller langere tijd niet gebruikt wordt, zal deze uitdrogen. De roller zal niet draaien als hij droog is en het storingslampje van de roller gaat branden.

video8
Video afspelen over video8

Kan de Hizero onder meubels en rond obstakels schoonmaken?
De Hizero is erg veelzijdig en wendbaar, de steel kan vrij lag worden gekanteld waardoor u onder meubels en stoelen kunt poetsen. De reinigingskop is nog geen 30cm breed en is draaibaar waardoor u die kleine hoekjes kunt bereiken. Gelieve het gebruik van het apparaat in de buurt van grote objecten te vermijden. Deze objecten, zoals handdoeken, schoenveters, kabels enz. kunnen vast komen te zitten in de reinigingskop. Dit beschadigt het apparaat. Indien dit toch gebeurt schakelt het apparaat uit.

Waarom zijn er verschillende reinigingsmodi?
De Hizero heeft 2 reinigingsmodi:

Mode 1, normale reiniging, dit is de standaard modus als u het apparaat inschakelt. Deze modus is voor de dagelijkse schoonmaak thuis.

Mode 2 voor zware klussen of de reiniging van de binnenkant van het apparaat/roller, deze modus gebruikt dubbel zoveel water.

Om tussen de modi te schakelen drukt u op de knop met de drie horizontale lijntjes.

video9
Video afspelen over video9

Kan ik schoonmaakmiddelen toevoegen aan het reservoir met schoon water?
NEE, er mag alleen HIZERO-reinigingsmiddel in het reservoir worden gebruikt. Alle andere vreemde chemicaliën zullen schade veroorzaken en uw garantie ongeldig maken.

Gebruik geen van de volgende zaken:

• geen eucalyptusolie.
• geen etherische oliën.
• geen vloerdesinfectiemiddelen.
• geen was- of afwasmiddelen.

Hoe kan ik de behuizing van het apparaat vergrendelen en ontgrendelen?
Houd het handvat van de Hizero vast en plaats uw voet voorzichtig aan weerszijden van het witte plastic aan de onderkant. Terwijl u zachtjes met uw voet naar beneden duwt, trekt u de hendel in een snelle beweging naar u toe. Hierdoor wordt het handvat ontgrendeld en is het klaar voor gebruik.

Om te vergrendelen, duwt u de hendel rechtop totdat u een luide klik hoort. Dit betekent dat het apparaat is vergrendeld in de rechtopstaande rechte hoekpositie.

Hoe vaak moet ik mijn Hizero reinigen?
U moet na elk dagelijks gebruik de afvalbak en het reservoir met vuil water verwijderen en schoonmaken.

Laat a.u.b. geen afval achter in de afvalbak, dit gaat stinken. Ditzelfde geldt voor het reservoir met vuil water. Verwijder en reinig beide onderdelen na elk gebruik. Verwijder en reinig het groene filter na elk dagelijks gebruik. Dit alles kost u slechts enkele minuten.

Verwijder en reinig elke week de borstelrol, verwijder en reinig het metalen rooster dat zich achter de polymeerrol bevindt.

video10
Video afspelen over video10

Moet ik de reinigingsrol na elk gebruik verwijderen om te drogen?
Bij regelmatig gebruik – U hoeft de roller niet te verwijderen om te drogen, plaats het apparaat met de reinigingsrol op het oplaadstation.

Bij onregelmatig gebruik – Verwijder de roller om te drogen en bewaar deze op een koele plaats. Maak de roller alstublieft volledig schoon voordat u hem opbergt, anders kan hij gaan stinken. Bij nieuw gebruik, moet u de roller voor gebruik opnieuw inweken en zachter maken.

Hoe reinig ik de behuizing?
Gebruik een vochtige doek om het apparaat te reinigen, geen chemicaliën nodig. Dompel het volledig gemonteerde apparaat nooit onder in water.

Hoe maak ik de borstelrol schoon?
De borstelrol moet ook wekelijks worden gereinigd, dit is waar lang haar zich na verloop van tijd zal ophopen. Verwijder de borstelrol en verwijder het haar, was de borstelrol in warm water en afwasmiddel en installeer hem opnieuw. Zorg er ook voor dat alle haren op de borstelrolmotor worden verwijderd. De borstelrol moet minimaal elke 6 maanden worden vervangen.

Moet ik de accu verwijderen als ik hem lange tijd niet gebruik?
Als u het apparaat 2 weken of langer niet gebruikt, verwijder dan de accu.

Bij dagelijks gebruik, geen probleem, laat de accu op het apparaat opladen.

Het is een lithium accu met een lange levensduur

Waarom stinkt de reinigingsrol na gebruik?
Zorg er voor dat het apparaat volledig is schoongemaakt, de geur kan afkomstig zijn van een vuile afvoer (het metalen rooster achter de rol).

Als dit schoon is, voert u een zelfreiniging uit in modus 2 met Hizero-reinigingsmiddel in het reservoir voor schoon water. 15 ml voor één reservoir, kijk hoe u dit doet (voer geen zelfreiniging uit voordat u alle onderdelen hebt schoongemaakt).

Als de geur aanhoudt, heeft u mogelijk een nieuwe rol nodig. Houd er rekening mee dat de rol elke 4-6 maanden moet worden vervangen, afhankelijk van het gebruik en de omgeving. Huisdieren in huis kunnen ervoor zorgen dat u de rol vaker moet vervangen.

Als de rol veel nieuwer is dan dit, voegt u 5 ml ongeparfumeerd bleekmiddel en Hizero-reinigingsmiddel toe aan het reservoir met schoon water en voert u twee zelfreinigende cycli uit. Een met bleekmiddel en een met gewoon water om het systeem door te spoelen.

video11
Video afspelen over video11

Zijn er onderdelen die ik in de vaatwasser kan reinigen?
Bij regelmatig gebruik is het geen probleem om water in het reservoir voor schoon water te laten staan. Het reservoir met vuil water moet dagelijks na elk gebruik worden geleegd en gespoeld.

Hoe maakt de Hizero de roller/intern schoon in modus 2?
De Hizero is ontworpen om een schoon watersysteem te gebruiken om de interne leidingen en de polymeerrol te reinigen (zelfreinigende binnenkant).

Voer de zelfreinigingscyclus uit in modus 2 nadat u alle onderdelen van de reinigingskop heeft schoongemaakt.

• Verwijder en reinig de afvalbak.
• Verwijder en reinig het filter.
• Verwijder en reinig de borstelrol en achter de rol.
• Verwijder en reinig het reservoir voor vuil water.
• Verwijder de polymeerrol en verwijder en reinig het metalen rooster dat achter de rol zit, het is belangrijk dat dit u dit wekelijks doet.

video12
Video afspelen over video12

Hoe berg ik de Hizero op als ik hem langere perioden niet gebruik?
Als u uw apparaat 2 of meer weken achter elkaar niet gebruikt, raden wij het volgende aan:

1. Reinig alle onderdelen in de reinigingskop.
2. Voer een interne/rollerreiniging uit in modus 2
3. Verwijder de accu en bewaar deze op een koele, droge plaats.
4. Verwijder en reinig de polymeerrol en bewaar op een koele, droge plaats.
5. Laat het deksel van de reinigingskop open staan om te luchten.
6. Verwijder al het water uit beide reservoirs en droog ze af.

Video afspelen over video13

Moet ik het reservoir voor vuil water na elk gebruik reinigen?
Ja, wij raden u aan het reservoir dagelijks te reinigen. We adviseren ook om eenmaal per week het deksel van het reservoir en de lange groene steel waar de sensoren zich bevinden, schoon te maken.

Hoe vaak moet de reinigingsrol worden vervangen?
We adviseren de polymeerrol elke 4-6 maanden te vervangen.

De levensduur van de roller is afhankelijk van het gebruik en het oppervlak dat u reinigt. Na een tijdje zal de roller slijten en minder goed schoonmaken dan ervoor. Als dit gebeurt blijft er ook meer water achter op uw vloer. Slijtage is heel normaal.

Hoe vaak moet de borstelrol worden vervangen?
We adviseren de borstelrol minimaal elke 6 maanden te vervangen. Naarmate de rol slijt, zal deze minder effectief zijn in het verwijderen van vuil van de polymeerrol.

Hoe vaak moet de filter worden vervangen?
Afhankelijk van het gebruik moet de filter elke 1-2 maanden worden vervangen. De nieuwe groene kamfilter is herbruikbaar.

Bij apparaten die vóór juli 2019 zijn gekocht, is het grijze filter geïnstalleerd in de afvoer (het metalen rooster en u heeft de haak nodig om het metalen rooster te verwijderen).

Apparaten die na juli 2019 gekocht zijn, hebben het groene filterlipje met een blauw inzetstuk. Dit kan worden vervangen door het lipje te verwijderen en het blauwe gedeelte terug te plaatsen.

Word consulent

Ervaar het gemak van schoonmaken met de Hizero Cleaner. Start als Hizero consulent en bouw een carrière die past bij uw levensstijl. #EnjoyTheLove