Blog

Hoe de Hizero schoon te maken?

Het schoonmaken van de Hizero vloerreiniger bestaat uit verschillende stappen. Na gebruik is het raadzaam de opvangbak voor hard vuil te legen. Doe dit ook met het reservoir voor het natte vuil, wat tijdens het gebruik van de vloerreiniger van de vloer is opgenomen. Bij het legen van beide reservoirs kunnen deze met lauw water omgespoeld worden, om er zeker van te zijn dat er geen vuile massa achterblijft. Specifiek voor het reservoir voor hard vuil geldt dat deze goed droog moet zijn, alvorens de vloerreiniger opnieuw te gebruiken. Het voorkomt een lastig schoon te krijgen, stinkende natte massa in het reservoir.

Let op: voeg geen niet-goedgekeurde additieven toe aan de schoonwatertank. Het kan interessant lijken om hier bijvoorbeeld een scheut eucalyptusolie bij te voegen. Doe dit niet, het schaadt de vloerreiniger. Hizero biedt een eigen reinigingsmiddel aan, voor het reinigen van de harde vloeren in huis.

Schoonmaken van de borstelrol in de Hizero vloerreiniger

De Hizero vloerreiniger beschikt over een borstelrol, waarmee het vuil van een harde vloer kan worden opgenomen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een bionische technologie, wat als voornaamste voordeel biedt dat het apparaat weinig geluid produceert in vergelijking met een klassieke stofzuiger. Afhankelijk van de mate van gebruik, wordt aangeraden de borstelrol in de Hizero vloerreiniger in ieder geval eens per week schoon te maken. Reinig hierbij ook de ruimte achter de borstelrol. Met een keukenpapiertje of bijvoorbeeld wat toiletpapier droogt u de ruimte na het reinigen hiervan.

Reinigen van het chromen rooster achter polymeerreinigingsrol

Achter de polymeerreinigingsrol van de Hizero vloerreiniger bevindt zich een chromen rooster. Het is belangrijk dit rooster in ieder geval tweemaal per week schoon te maken. Bij het gebruik van de vloerreiniger kan zich rond dit rooster vuil ophopen. Denk bijvoorbeeld aan haren, grotere stukken hard vlui, enzovoorts. Neem het chromen rooster eenvoudig af met een papieren doekje. Op deze manier wordt een snelle verstopping van het chromen rooster, de afvoer van de vloerreiniger, voorkomen. U kunt het chromen rooster eenvoudig verwijderen, wat het reinigen hiervan makkelijker maakt. Reinig hierbij ook direct de ruimtes achter het chromen rooster grondig.

Belang van het reinigen van de Hizero vloerreiniger

U wilt de harde vloeren in huis wekelijks grondig schoon kunnen maken. Om hierin te slagen, is het belangrijk dat de vloerreiniger van Hizero regelmatig gereinigd wordt middels de instructies in de handleiding bij het apparaat. Zo weet u zeker dat de eerste meters net zo schoon zullen zijn, als de meters die u als laatste schoonmaakt. Overigens voorziet de Hizero vloerreiniger hier zelf gedeeltelijk in; het apparaat is zelfreinigend. Het maakt dat de polymeerrol grotendeels schoon blijft tijdens het gebruik van het apparaat. Bij het reinigen van de vloerreiniger hoeft u zelf uitsluitend losse haren en grotere stukken hard vuil van de borstel af te nemen. Wel zo makkelijk! De instructies in dit artikel geven een beeld van de wijze waarop u de Hizero vloerreiniger schoonmaakt. Lees voor de complete instructies de gebruikshandleiding door.

Word consulent

Ervaar het gemak van schoonmaken met de Hizero Cleaner. Start als Hizero consulent en bouw een carrière die past bij uw levensstijl. #EnjoyTheLove