Blog

Het belang van een professionele vloerreiniging

Wanneer heeft u de harde vloeren van uw woning voor het laatst onderhouden? Een periodieke vloerreiniging is essentieel om de vloer in goede conditie te houden. Daarbij is het hygiënischer om de vloer in ieder geval wekelijks te dweilen; achtergebleven vuil wordt zo van de vloer afgenomen. Enkel een vloer zuigen is vaak niet voldoende, er zullen vrijwel altijd kleine vuildeeltjes achterblijven. Denk bijvoorbeeld aan uw kinderen, die met hun natte schoenen over de vloer lopen. Het vuil onder hun schoen koekt aan het oppervlak van de vloer. Met een stofzuiger verwijdert u het vuil niet volledig; er blijft een schoenafdruk zichtbaar. Door de vloer te dweilen verwijdert u ook deze schoenafdruk.

Pas op voor beschadigingen bij een te natte vloerreiniging

Veel mensen starten een vloerreiniging met het zuigen van de vloer, om zo het harde, droge vuil van het vloeroppervlak af te nemen. Vervolgens pakt men de dweil om ook het achtergebleven, aangekoekte vuil te kunnen verwijderen. Pas op bij het gebruik van een dweil, deze mag niet te nat zijn! Een te natte dweil zou de vloer erg glad kunnen maken. Daarbij ontstaan kringen op materialen als hout en laminaat. In het ergste geval trekt er zoveel vocht in de vloer, dat deze na verloop van tijd bol komt te staan. Extra reden om op te passen, dat u de emmer met water niet omstoot. Door voor het gebruik van een professionele vloerreiniger te kiezen heeft u hier geen omkijken naar; de vloerreiniger neemt overtollig water van de vloer op. Beschadigingen aan een harde vloer van hout of bijvoorbeeld laminaat worden zo voorkomen.

Nadeel van het gebruik van een losse dweil

Niet alleen de kleinere kans op beschadigingen aan het vloeroppervlak is een reden om voor een professionele vloerreiniger te kiezen. De Hizero vloerreiniger beschikt over een zelfreinigende polymeerrol. Dit betekent dat de eerste meters van uw harde vloer bij een vloerreiniging net zo schoon worden als de laatste meters; de polymeerrol blijft schoon onderweg. Bij het gebruik van een losse dweil zult u hier zelden in slagen. Het water waarin u de dweil doopt wordt immers steeds vuiler, naarmate u zich richting het laatste stuk van de vloer beweegt. U zou de emmer water regelmatig moeten verversen om te voorkomen dat het laatste deel van de vloer minder schoon wordt als het eerste deel.

Slecht uitgevoerde vloerreiniging leidt tot krassen op de vloer

Naast het gegeven dat het gebruik van een te natte dweil voor schade aan een vloer kan leiden, leidt ook een slecht uitgevoerde vloerreiniging mogelijk tot schade. Wanneer u regelmatig met uw schoenen aan door uw woning loopt, zullen er kleine zand- en andere vuildeeltjes op het vloeroppervlak terechtkomen. Neemt u deze niet tijdig van de vloer af, dan beginnen deze over het vloeroppervlak te schuiven. Het is het gevolg van uw bewegingen door de kamer, en die van uw gezinsleden. Het schuiven van de zanddeeltjes over het vloeroppervlak leidt tot krassen. Het herstel hiervan is, afhankelijk van het type vloer wat u in huis gebruikt, niet altijd mogelijk. Reden genoeg om uw vloerreiniging in huis serieus aan te pakken.

Word consulent

Ervaar het gemak van schoonmaken met de Hizero Cleaner. Start als Hizero consulent en bouw een carrière die past bij uw levensstijl. #EnjoyTheLove